Norrtälje kommunikation

Norrtälje Marina

Norrtälje Marina heter den stora småbåtshamnen i Norrtälje där man både kan hyra fast båtplats samt hyra någon av de 150 gästhamnsplatserna som finns tillgängliga. Dessa platser är uppdelade på två olika ställen. Några av platserna finns ända inne vid stadskärnan vilket är ett mycket populärt ställe att lägga till sin båt på. Är dessa platser upptagna, eller om man vill från stadens puls, finns även gästplatser längre ut i närheten av Restaurang Havspiren. Men även om man inte bor precis i city så är det inte långt in dit.

Från gästhamnen är det bara en halv kilometer att gå för de som vill ta del av stadens utbud av shopping, restauranger och caféer. En mycket mysig lite småstad som verkligen lever upp på sommaren då antalet turister är mycket stort.

På hamnområdet finns allt vad båtfolket behöver för att fylla på sina förråd eller tömma båtens tankar. Bland annat finns tillgång till färskvatten, eluttag, latrintömning, minilivs och tvättstuga. Behöver båten lagas, eller till och med lyftas upp, finns butik med båttillbehör samt i hamnen trailerramp och mastkran.

I närheten av hamnen (inom 1km) finns även minigolf, cykeluthyrning, lekplats och badplats.

Priset per natt är från 260kr och gästhamnen har öppet 1 maj till sista september. De som vet att man kommer besöka en hamn kan med fördel kontakta Promarina i förväg för att boka en plats. Det är även fullt möjligt att fråga på plats men risken finns att det då är fullt. Inte minst i en stad som drar till sig stora mängder turister på sommaren och av dessa är det många som kommer just sjövägen.

Pro Marina

Gästhamnen drivs av Pro Marina som har ett flertal gästhamnar runt om i Sverige samt en i Polen. Norrtälje hamn är den nordligaste och den (i Sverige) sydligaste ligger i Oskarshamn. Med andra ord ligger de på rad utmed östkusten från Oskarshamn upp till Stockholm.